Morsø
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 22. april 2024

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 22. april 2024

DR1

06:15  

Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo XXI (1:6)
Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo XXI (1:6) Norsk dokumentarserie fra 2022. (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu) Drømmer du om at bo nær naturen under enklere kår? Her møder du mennesker, som gør netop det. Line Raunkjær og Tor-Evert Johansen er på nippet til at blive forældre, mens de bor i en lade. Det haster med at flytte, men det nye hus er langt fra færdigt.

06:56  

OBS
OBS Oplysning til Borgerne om Samfundet. Denne gang om Alzheimerforeningen, Diabetesforeningen og om fuldkorn.

07:00  

TVA
TVA Arbejdet ved Børsen i det indre København skrider nu så meget fremad, at der her til morgen igen er åbnet for trafik i området. Enkelte afspærringer bliver dog foreløbig stående. TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os.

07:15  

Frank & Kastaniegaarden - Kunsten at stakke
Frank & Kastaniegaarden - Kunsten at stakke Franks nyskårede tømmer skal oplagres, og det er supervigtigt, at det kommer til at ligge lige og ensartet med masser af luft imellem og med tag over. Den gamle mistbænk skal hovedrenoveres, så musene ikke kan komme ind.

07:45  

Den grønne slagter (1:6)
Den grønne slagter (1:6) Kan man lave velsmagende burgere ud af grøntsager? Denne gang er Anna og Poul på jagt efter grønne ingredienser, der smager af ild og røg - og som skal indgå i en ny vegetarisk udgave af den klassiske burger. Men det bliver ikke let at slå den hemmelige kok - for han er kendt over hele verden for sine grill-Texas-burgere. Kan Paul lave en vindercombo ud af raps, lupiner og rødbede? Nordvision 2020.

08:15  

Med drager mod dæmoner (3:4)
Med drager mod dæmoner (3:4) Ask har fået en kæreste, men med kærligheden følger usikkerheden og frygten for at miste. Hans gamle spiseforstyrrelse viser sit ansigt igen. Josefine skal have ansvaret for tre nye førsteårselever, men hun tvivler og føler sig ikke som det bedste forbillede. Luca flytter alene i en lejlighed i Randers og skal begynde et nyt liv væk fra skolens trygge rammer.

08:15  

Med drager mod dæmoner (2:4)
Med drager mod dæmoner (2:4) Efterskolen er lukket ned pga. corona. Emma bliver på skolen i nødpasning, men hun mangler fællesskabet, og traumer fra hendes fortid trænger sig på. Hun beslutter sig for at skifte navn til Luca. Josefine trives derimod med at være hjemme under nedlukningen, hvor hun ikke behøver at tale med nogen. Ask kommer tilbage til skolen og presser sig selv til det yderste - selvom det ikke er godt for ham.

08:45  

Ørnenes hemmelige verden
Ørnenes hemmelige verden Britisk naturprogram fra 2021. (Natural World Super Powered Eagles) Ørne er de mest magtfulde fugle på himlen. De er i stand til at tackle et enormt bytte, få øje på føde fra store afstande og kan holde sig svævende på deres brede vinger i timevis. Men hvordan gør de det? For at finde svar på deres hemmeligheder, følger vi her en familie hvidhovedede havørne.

DR2

05:00  

Kriminalfotograferne (2:6)
Kriminalfotograferne (2:6) Hvor voldsomme billeder var Ekstra Bladet og BT villige til at bringe på forsiden i 1980'erne og 90'erne? Tidligere kriminalfotograf Søren Weiss dykker ned i sit fotoarkiv for at finde ud af, hvor grænsen gik. Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, fortæller, at kriminalfotograf Gert Jensen havde et privat chartek med ekstremt voldsomme billeder, som til hans ærgrelse var blevet afvist af avisredaktionen. Gert Jensen og mange af hans kolleger fik psykiske eftervirkninger af de voldsomme begivenheder, de har været vidner til. Søren Weiss kikker også nærmere på billederne fra en af efterkrigstidens voldsomste brande, nemlig branden på fabrikken Pia Lys på Østerbro.

05:30  

Tutankhamons giftige grav (2:2)
Tutankhamons giftige grav (2:2) Canadisk dokumentarserie fra 2023. (Tut's Toxic Tomb) Mysteriet om Tutankhamons forbandelse fortsætter. Hvis rygterne, der hviler over faraoens grav, er det rene nonsens, kan de mystiske dødsfald så have en anden forklaring? Er skattene i gravkammeret giftige? Og kan moderne videnskab afsløre hemmelighederne bag det mest spektakulære akæologiske fund i historien?

06:20  

Verdens smukkeste togrejser - Sydengland
Verdens smukkeste togrejser - Sydengland Britisk dokumentarserie fra 2021. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra York til spidsen af Cornwall. Denne gang drager vi ud på en naturskøn tur ombord på det elegante Statesman-tog. En rejse, der tager os langs Den Engelske Riviera, over den unikke jernbanebro The Royal Albert Bridge og videre til floden Dart i Sydengland. På vejen møder vi de folk, som bor og arbejder langs denne meget specielle toglinje.

07:05  

Turen går fra Paris til Rom (1:4)
Turen går fra Paris til Rom (1:4) Britisk rejseserie fra 2022. (Bettany Hughes' Grand Tour - From Paris to Rome) At rejse er at leve. Bettany Hughes undersøger hvordan smuk kunst, kultur og lækker mad og drikke beriger vores liv. Hun drager ud på en storslået tur til nogle af Europas skønneste byer. Rejsen begynder kærlighedens by - Paris. Her får hun unik adgang til Louvre og møder designeren Christian Louboutin. Turen går videre til Annecy, den sydfranske by Vence og Côte d'Azur, der bl.a. inspirerende Henri Matisse. (497)

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

08:30  

Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA

TVR

05:00  

Ramasjang Mysteriet (2)
Ramasjang Mysteriet (2) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

05:31  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:35  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:40  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:50  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

06:00  

Luk op Luk i - GENERT
Luk op Luk i - GENERT Sofie skal vise et tryllenummer, men pludselig bliver hun genert. Katrine hjælper hende med at øve, så Sofie til sidst er tryg nok til at trylle foran publikum. Katrine Bille og Sofie Torp lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes erfaringer bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være genert.

06:15  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:25  

Motor Mille og Børnebanden (5)
Motor Mille og Børnebanden (5) Børnebanden hører, at der findes en hemmelighed om Vokseværk i den sure mands hus. Men for at finde den, skal de løse en gåde. Motor Mille skal lokke den sure mand væk. Hun driller ham og kører væk i sin gokart med Granbergs guldbil i hælene.

06:45  

Sarah og And (29)
Sarah og And (29)

06:50  

Hey Duggee (26)
Hey Duggee (26)

07:00  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:04  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon II
Simon II

07:15  

Simon II
Simon II

07:20  

Bluey III
Bluey III Fantasien har ingen grænser - og ingen har mere fantasi end den 6-årige hundehvalp Bluey, der sammen med sin lillesøster Bingo hver dag forvandler dagligdagen til et eventyr i denne fantastiske australske animationsserie.

07:30  

Onkel Reje og børnenes brevkasse (10)
Onkel Reje og børnenes brevkasse (10) Magiske Mogens kommer ved et uheld til at trylle et par beskidte underbukser ud af ærmet. Onkel Reje har besluttet sig for at lave verdens længste hop på rulleskøjter i Arizonas ørken, hvor han skal hoppe over 20 lastbiler med flødeboller. Med Mads Geertsen og Brian Lykke.

07:40  

John Dillermand (17)
John Dillermand (17) John er træt af sin diller og vil sælge den på loppemarked. Men dilleren får ham igen i problemer, og nogle børn flyver til himmels i en luftballon. John redder dagen og får børnene ned, og så lærer han næsten hvad det vil sige at prutte om prisen.

07:45  

Superhelten Sprinter Galore (16)
Superhelten Sprinter Galore (16) Det vrimler med duftplanter i Bakkeby. Det viser sig, at det er Bum, der har plantet de gode dufte, så indbyggerne ikke kan lugte hans nye, onde plan! Han har gemt en masse pruttebomber - og nu vil han sætte ild til dem, så de eksploderer! Vores helte må finde ud af hvordan de kan redde dagen, så de igen kan trække vejret roligt.

07:55  

Paddington II
Paddington II

08:05  

Det store Ramasjang Mysterie 3 (12)
Det store Ramasjang Mysterie 3 (12) Jose, Bjørn og Nikoline har sat Kristian i hjernetransformatoren. Kan de nå at stoppe Hella, før hun kroner sig til dronning? Eller vil Hella vinde magten over hele Danmark?

08:15  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

08:30  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:40  

Dino-ranchen II
Dino-ranchen II Hvad ville du sige til at bo på en gård, hvor alle dyrene er dinosaurer? Besøg familien Cassidys ranch, hvor hver dag byder på nye eventyr, spænding og godt kammeratskab mellem Cassidy-børnene og deres dino'er. Canadisk animationsserie.

08:55  

Gigantosaurus II
Gigantosaurus II

 
DR1

09:45  

Bryllupsfotograferne (5:6)
Bryllupsfotograferne (5:6) Svensk dokumentarserie fra 2021. (Bröllopsfotograferna) Fotograf Linda Eliasson må pludselig tage hjem, da brudeparret tvinges til at afbryde hele bryllupsfesten.

09:45  

Bryllupsfotograferne (4:6)
Bryllupsfotograferne (4:6) Svensk dokumentarserie fra 2021. (Bröllopsfotograferna) Olivia og Anton fra Bohuslän har planlagt deres bryllup i detaljer, men intet bliver, som de havde tænkt sig. Sofie fra Sjöbo har fortalt sin sambo, sin familie og sine venner, at hun vil holde 30-års fødselsdag, men hun har planer om at fri samme morgen.

10:15  

Dage i haven (8:9)
Dage i haven (8:9) Svensk haveserie fra 2022. (Trädgårdstider) Holdet indser, at entréen til haven ser anstrengende ud, og at det er tid til at anlægge en ny. Tareq Taylor laver en låge til den nye entré. John Taylor viser den rette måde at plante et træ. Og så hylder holdet den fineste rodfrugt af alle - kartoflen. Men hvordan går det med flytteplanerne?

11:15  

Antikkrejlerne XVIII (7)
Antikkrejlerne XVIII (7) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

11:15  

Antikkrejlerne XVIII (6)
Antikkrejlerne XVIII (6) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

DR2
TVR

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Hvem bruger bilerne som nøddeknækker?
Vilde vidunderlige dyr: Hvem bruger bilerne som nøddeknækker? Inde i byen ligger der nødder på vejen, som knaser når bilerne kører henover dem. Det er et meget klogt dyr, som har smidt nødderne på vejen, så nøddeskallerne bliver knækket af bilerne. Men kan du gætte hvilket dyr, der er så klogt, at det bruger bilerne som nøddeknækker?

09:16  

Vilde vidunderlige dyr: Egernet snyder en nøddetyv?
Vilde vidunderlige dyr: Egernet snyder en nøddetyv? Et egern gemmer et forråd af nødder i jorden. Men et andet egern ser det og stjæler en af nødderne. Egernet må derfor være mere forsigtigt. Måske kan egernet snyde nøddetyven, så det ikke mister flere af sine nødder?

09:20  

Sød, nuttet og i fare - De små pindsvin fra Holte (1)
Sød, nuttet og i fare - De små pindsvin fra Holte (1) Genboens hund har spist en pindsvineunge og måske også moderen, så de andre fem unger er overladt til sig selv. Heldigvis tager Anne-Cathrine, Nicoline og Malou sig af dem. De giver dem varmepuder, vand og regnorme så de kan klare sig. Om natten tager de ude for at lede efter pindsvinemoderen. Vil de finde moderen, så pindsvineungerne kan overleve?

09:30  

MikroMakkerne | Skorpiontægen
MikroMakkerne | Skorpiontægen

09:40  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Parasaurolophus havde et indbygget instrument på kroppen. Et rør, der fungerede som en slags trompet. Men vi ved ikke rigtig, hvornår og til hvad det blev brugt. Måske for at tale?

09:40  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:40  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Der er mange forskellige former for fossiler. Det kan være af planter, dyr og endda af fodspor. For at noget kan blive fossilt, skal forholdene være de rigtige, og der skal gå mange millioner år.

09:55  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:00  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:05  

Vidundervovsen Vaffel (53)
Vidundervovsen Vaffel (53)

10:20  

Cirkusliv i savsmuld (3)
Cirkusliv i savsmuld (3) Cirkusdirektøren har fået et prinsessen-på ærten-blåt-mærke, Jensen er løbet hjemmefra men Sebastian lykkes til gengæld med et forrygende ponynummer.

10:35  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at vi har 600 muskler inde i vores krop? Kristian og Katrine undersøger, hvad vores krop kan og besøger en bomstærk kænguru og dagens hemmelige dyr. Se med og find ud af, om det er Britta Boing eller Mads Muskelmand, der vinder dyre-OL.

11:05  

Motor Mille og Børnebanden (2)
Motor Mille og Børnebanden (2) Den Sure Mand i det store hus har taget alle børnenes bamser og vil bruge dem som brænde i pejsen. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få bamserne tilbage.

11:25  

Skæg med bogstaver - J
Skæg med bogstaver - J Ta' med Hr. Skæg ud at lege, danse og synge i en verden af ord, magi og masser af skæg. I dag skal Hr. Skæg fodre bogstavet J, men det er stukket af, og han må have hjælp til at lede. Han skal også finde en ny ven til sin hemmelige vennebog.

11:50  

Byttebiksen (7)
Byttebiksen (7) Rosa har sådan en fin knold i håret, synes Lotte. Så sådan én vil Lotte også gerne have. Desværre har Lotte ikke så langt hår. Til gengæld er hun opfindsom. Magnus er en dreng, der rigtig godt kan lide at slappe af. Det giver Rosa en idé. Hun får også en god idé, da hun er med ude i Valdemars træhule. Hjemme i Byttebiksen lærer Sara Lotte alt muligt om Justin Bieber.

DR1

12:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

12:15  

Bonderøven 2013 (18)
Bonderøven 2013 (18) Tækningen af det nye hus fortsætter. Tomat-frø fra drivhuset tages fra til næste års såning, og Frank er en tur i Vestjylland for at lære at klippe får. Sendt første gang 10.10.13

12:15  

Bonderøven 2013 (17)
Bonderøven 2013 (17) Frank tager sit solcelleanlæg i brug, og mens han får sat glas i nogle genbrugsvinduer til det nye stuehus, kan han lære lidt af glarmesteren. Hjemme igen på Kastaniegården kan tækningen af det nye hus begynde. Sendt første gang 03.10.13

12:45  

Nak & Æd - en skovfugl i Sverige (7:8)
Nak & Æd - en skovfugl i Sverige (7:8) Sæson 3 (2012). Det er oktober, og bladene er begyndt at blive gule. Jørgen og Nikolaj er kørt langt op i den svenske ødemark for at gå på jagt efter skovfugle. Der er chancer for både tjur, urfugl og hjerpe, som alle passer glimrende til Nikolajs gryder. Så er spørgsmålet bare, om Nikolaj kan være stille, og om Jørgen kan ramme. Sendt første gang 10.12.12

12:45  

Nak & Æd - en råbuk i Østjylland (4:8)
Nak & Æd - en råbuk i Østjylland (4:8) Sæson 2 (2011). Det er juni måned og endelig sommer! Jørgen og Nikolaj er taget ud for at få skyde en råbuk. De to forrige jagter endte med henholdsvis husmår og ræv, så denne gang SKAL det lykkes. Men der er selvfølgelig altid et alternativ. Denne gang: Mårhund! Sendt første gang 27.11.11

13:20  

Danmarks bedste portrætmaler (2:6)
Danmarks bedste portrætmaler (2:6) Denne gang besøger de syv tilbageværende kunstnere Danmarks Tekniske Museum i Helsingør, hvor de skal formå at inddrage omgivelserne i deres portrætter af dagens to modeller: Dorthe Gerlach og Brian Holm.

13:25  

Danmarks bedste portrætmaler (3:6)
Danmarks bedste portrætmaler (3:6) Siden sidste uge har de seks tilbageværende kunstnere været på workshop hos den anerkendte kunstner Peter Martensen, som har lært dem teknikker til et lynportræt. Det får de i den grad brug for, når de på det smukke Koldinghus sættes på den udfordrende opgave at male et dobbeltportræt af modellerne Signe Lindkvist og Iben Hjejle samt Sebastian og Andreas Jessen.

14:20  

Hammerslag 2022 - Rækkehuse fra 60'erne
Hammerslag 2022 - Rækkehuse fra 60'erne Rækkehuset er stadig et sikkert salgshit. Tina Müller byder denne gang eksperterne indenfor i to klassiske rækkehuse fra 60'erne. Lena Schmüser og Jacob Carlsson står overfor Mira Lie Nielsen og Christian Torp, når der skal gættes salgspriser i Holstebro. Her besøger de først et vaskeægte 60'er-rækkehus med gule mursten og fladt tag. Den næste bolig er et rækkehus i to etager med grønne fællesarealer og naboerne tæt på. Hvad mon de to boliger er blevet solgt for?

14:25  

Hammerslag 2022 - Den klassiske murermestervilla
Hammerslag 2022 - Den klassiske murermestervilla Mange danskere er vilde med den klassiske murermestervilla. Derfor inviterer vært, Tina Müller, os denne gang indenfor i to røde murermestervillaer i Sorø. Lars Lyng og Kristine Virén dyster mod Christian Torp og Lena Schmüser, når prisen først skal gættes på en attraktiv villa fra 1936, der byder på fine, originale detaljer og masser af muligheder. Turen går blot til den anden side af vejen, når prisen dernæst skal gættes på en villa fra 1919. Her begejstres eksperterne både af beliggenhed, et moderne køkken-alrum og et velbevaret, lyseblåt badeværelse.

14:50  

Kender du typen? 2016 (1)
Kender du typen? 2016 (1) Aftenens kendte hovedperson har skiftet storbylivet og caffe latterne ud med en tilværelse på landet og hjemmebrygget kaffe - og det har ikke været uden kultursammenstød. Det og meget mere lærer livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup om den hemmelige hovedperson, inden de til sidst skal regne ud, hvilken kendt dansker de er på besøg hos. Vært: Mads Steffensen

14:55  

Kender du typen? 2016 (2)
Kender du typen? 2016 (2) Hvilken kendt dansker taler til sin stuebirk, vasker sine gummisko med speciel shampoo og elsker hot sauce? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup finde ud af, når de tager på opdagelse i en stor, nyrenoveret lejlighed på Nørrebro. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:05  

Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA

TVR

12:10  

Sprinter Galore III - Lillesøster (1)
Sprinter Galore III - Lillesøster (1) Alle i huset er helt optaget af den lille ny lillesøster - undtagen Heino, som er mere optaget af at overtale Sprinter til, at de bygger Sprinters rumskib om til en avanceret tyverialarm, som Heino kan blive rig og berømt på. Men hvis Sprinter bygger rumskibet om, kan det jo aldrig flyve mere - og så kan han jo aldrig rejse ud og se mere af verden ... ?

12:25  

Sprinter Galore III - Skolestart (2)
Sprinter Galore III - Skolestart (2) Magnus og Viola skal starte i skole. Sprinter er meget misundelig, så da Magnus glemmer sin skoletaske, ser Sprinter det som sin pligt og en passende undskyldning for at tage op og aflevere den og lige se lidt nærmere på, hvad det der skole er for noget.

12:40  

Luk op Luk i - SØSKENDE
Luk op Luk i - SØSKENDE Bestemmer store søskende for meget? Katrine vil spille musik og Sofie vil gerne være med. Men det må hun kun på Katrines storesøsteragtige bestemte måde. Det får gang i snakken om, hvordan søskende er sammen. Katrine Bille og Sofie Torp lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes erfaringer bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være søskende.

12:59  

John Dillermand (5)
John Dillermand (5) John får et gevær af Oldemor, og bliver bedt om at gå ud og skyde deres aftensmad - allerhelst en fasan. Verdens længste diller og et gevær er dømt til at gå galt, og sjovt nok kommer John da også hjem med en pizza og en gennemskudt diller.

13:04  

John Dillermand (7)
John Dillermand (7) I Zoo kommer John lidt uheldigt til at stjæle en is, med dilleren. Det bliver starten på et værre kaos med en løve på fri fod. Og John må både kæmpe med løven og senere måle sig med slangen. Når dilleren får ham i problemer, må han rydde op og redde situationen, for sådan er John Dillermand.

13:04  

John Dillermand (6)
John Dillermand (6) John lover Oldemor, at han vil ordne haven, men dilleren får ham i problemer. Den får fældet æbletræet nedover deres stakkels nabo. Heldigvis får John reddet både æbler og nabo, men det er vist meget godt at Oldemor ikke ved hvordan.

13:10  

Transformers
Transformers Malto-familien må kæmpe mod kollosale odds for at stoppe Mandroid en gang for alle, og redde alle Cybertroianere.

13:35  

Lucky Luke - En nævefuld Daltonbrødre (13)
Lucky Luke - En nævefuld Daltonbrødre (13) En nævefuld Daltonbrødre. Tegnefilm.

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (25)
Superhelten Sprinter Galore (25) DiktaThor har designet en hypnotisk skive, der straks forvandler dens beskuer til den ondeste onde. Og den retter han selvfølgelig straks mod Sprinter Galore! Leo og Basker må tale til Sprinters rene, gode hjerte og klaske den sidste rest af ondskab ud af hans knold, før de kan uskadeliggøre den hypnotiske skive og dermed besejre DiktaThor.

14:03  

Superhelten Sprinter Galore (26)
Superhelten Sprinter Galore (26) Der dukker en mystisk monolit op i Bakkeby, hvilket skaber frygt, forvirring og fascination blandt indbyggerne. Sprinter må opklare mysteriet, før panikken river byen fra hinanden. For det kan jo også være en superskurk, der står bag. Det er dog ikke tilfældet og efter en masse diskussion, formår den sorte sten at samle byen om en fælles "fjende".

14:10  

Oda Omvendt (1)
Oda Omvendt (1) Karl maler en flot orange hval, men det må man ikke for Balder. Børn skal tegne ting, så de ligner! Da Karls far maler Karls tegning over derhjemme, går Karl til Oda Omvendt efter hjælp. Oda låner Karl sin omvendt-zapper, og sammen fylder Karl og Oda Karls far med fantasi. Straks er der sjov og ballade hjemme hos Karl. Men udenfor kommer Balder gående forbi og hører, Karls og Karls fars latter - og hvis der er noget, Balder ikke kan udstå, er det grin og latter.

14:20  

Onkel Rejes sørøvershow II (9)
Onkel Rejes sørøvershow II (9) Dr. John har kidnappet Vegas ven Dimitri for at koge ham om til ansigtscreme. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Onkel Rejes sure sokker, vinger med hjælpemotor og en tur til Den anden dimension. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:35  

Motor Mille på cirkustur (1)
Motor Mille på cirkustur (1) Mille har benzin i blodet og motorolie i håret. Hun drømmer om at opvise et farligt motorcykel nummer i et cirkus, men i Cirkus Baldoni bliver hun sat til at øve et nummer med stole, som viser sig at være mindst ligeså krævende og farligt.

14:50  

Galaktiske Ella
Galaktiske Ella

DR1

17:05  

En ny begyndelse VI (2:10)
En ny begyndelse VI (2:10) Australsk dramaserie fra 2018. (A Place to Call Home) Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.

17:05  

En ny begyndelse VI (1:10)
En ny begyndelse VI (1:10) Australsk dramaserie fra 2018. (A Place to Call Home) Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.

DR2

17:25  

Kontinenterne (3:6) Australien og Oceanien
Kontinenterne (3:6) Australien og Oceanien Tysk dokumentarserie fra 2023. (Unsere Kontinente) Afstanden til andre kontinenter har skabt unikke dyre- og plantearter i Australien. Og mennesket har bevist sin ekstreme tilpasningsevne på verdens tørreste beboede kontinent. Søsterkontinentet Antarktis hang engang sammen med Australien. Hvordan blev de delt, og hvad har søfarere fra Oceanien, naturen og klimaforandringerne betydet for kulturen i Australien og New Zealand?

TVR

15:00  

Dino-ranchen II
Dino-ranchen II Hvad ville du sige til at bo på en gård, hvor alle dyrene er dinosaurer? Besøg familien Cassidys ranch, hvor hver dag byder på nye eventyr, spænding og godt kammeratskab mellem Cassidy-børnene og deres dino'er. Canadisk animationsserie.

15:15  

Hey Duggee
Hey Duggee

15:20  

Garfield
Garfield Garfield hylder dovenskaben, generer Futte og undrer sin ejer Harald. Bygget over Jim Davis' berømte tegneserie om katten, hunden og manden - den evige trekant. Tilsat en dosis mus og temmeligt meget lasagne.

15:35  

Garfield
Garfield Garfield hylder dovenskaben, generer Futte og undrer sin ejer Harald. Bygget over Jim Davis' berømte tegneserie om katten, hunden og manden - den evige trekant. Tilsat en dosis mus og temmeligt meget lasagne.

15:45  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:00  

Gurli Gris V
Gurli Gris V Tegnefilm med dansk tale

16:05  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:10  

Vida - dyrenes doktor
Vida - dyrenes doktor

16:25  

Paw Patrol VIII
Paw Patrol VIII Vovserne redder skattetogtet + Vovserne redder raket-Ryder.

16:45  

Vestens vildeste hamster
Vestens vildeste hamster

17:00  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr (5) - Aldabra-skildpadden
Sebastian og Afrikas vildeste dyr (5) - Aldabra-skildpadden Sebastian er taget til øen Zanzibar. Her vil han prøve at finde en abe, som kun findes på denne ø. Den fire-fingrede Colobusabe. Han vil også se om han kan finde et af de dyr, der kan blive blandt de ældste i verden - den helt utroligt store Aldabra-skildpadde.

17:15  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Mosasaurus var lige så tung, som en brandbil. Oprindeligt var Mosasaurus et firben på land, men flygtede ud i vandet. Millioner af år senere havde Mosasaurus udviklet sig til et af de farligste dyr nogensinde.

17:17  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Pteranodon var et af de største dyr nogensinde til at regere over vores himmel. Den var 9 meter bred mellem vingespidserne, men vejede kun 18 kilo.

17:20  

Ramasjang Mysteriet IV (1)
Ramasjang Mysteriet IV (1) I dagens program er der virkelig ballade i Ramasjang. Hr. Skæg har nemlig fået stjålet sin bogstavpasta! Heldigvis får Kristian hjælp af Misja til at opklare tyveriet. Mon de fanger skurken?

17:50  

Superhelten Sprinter Galore (3)
Superhelten Sprinter Galore (3) Superhelten Sprinter får problemer, da skurken DiktaThor bruger en hjemmelavet hårfjerner til at tage magten over Bhilkas befolkning. Men han har glemt, at der er én pelsløs skabning på planeten, som altid står klar til at hjælpe Sprinter; nemlig Leo.

17:55  

Superhelten Sprinter Galore (4)
Superhelten Sprinter Galore (4) Bhilkas officielle "Sprinter Galore - fanklub" vil hylde superhelten. Der er lagt op til en stor fest, men da skurken Cleopatra viser sig at være medlem, bliver festlighederne pludselig farlige - og så er der brug for en superhelt.

DR1

18:00  

Jorden kalder
Jorden kalder Jorden kalder gør dig klogere på tidens aktuelle historier om klima, natur og dyr. Vært: Thøger Kirk.

18:00  

Jorden kalder: Kampen om søen
Jorden kalder: Kampen om søen Fisk dør på grund af den, tusindvis af mennesker demonstrerer med fakler for at bevare den - og ikke mindre end 12 miljøministre har gennem tiden forholdt sig til den; det handler om Tange sø. En kunstig sø midt i Jylland, som er blevet symbol på kampen mellem mennesker og natur. Thøger Kirk besøger søen for at finde ud af, hvad der egentligt er på spil. Vært: Thøger Kirk.

18:30  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Forsvundne arvinger VIII: Splittet af krigen
Forsvundne arvinger VIII: Splittet af krigen Helga fra Tyskland er rejst til Virum for at se huset, som hendes halvbror har boet i. Det viser sig, at hun skal arve ham. Men hvem er hendes danske bror? Og hvorfor har hun aldrig fået chancen for at lære ham at kende? Vært Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh dykker ned i familiemysteriet i håb om at finde svar til Helga.

DR2

18:20  

Turen går fra Paris til Rom (2:4)
Turen går fra Paris til Rom (2:4) Britisk rejseserie fra 2022. (Bettany Hughes' Grand Tour - From Paris to Rome) Bettany Hughes ankommer til Venedig, byen, der i århundreder har inspireret eventyrere, kunstnere og forfattere. Hun udforsker Dogepaladset og Markuspladsen, og får et enestående møde med Peggy Guggenheims barnebarn. I Bologna står den på smagsprøver, inden Bettany følger i hælene på Lord Byron og Mary Shelley til La Spezia, hvor bugten er opkaldt efter de romantiske digtere.

19:05  

Fortidens fantastiske ingeniørkunst II (8:10) Skjulte vidundere
Fortidens fantastiske ingeniørkunst II (8:10) Skjulte vidundere Britisk dokumentarserie fra 2022. (Ancient Engineering) En stor del af oldtidens ingeniørkunst er blevet overset. En innovativ brønd bygget af træ for over 7.000 år siden, terrasselandbrug, avancerede vandingssystemer og persiske islagre i ørkenen er blot nogle eksempler. Fortidens ingeniører har sørget for rent drikkevand, bygget imponerende helligdomme og sørget for at mad kunne holde sig længere. Disse ukendte gennembrud danner grundlaget for vores moderne verden.

20:00  

Filmperler: Close
Filmperler: Close Belgisk prisbelønnet drama fra 2022. Leo og Remi er bedste venner og bruger de fleste af døgnets timer sammen. Et nyt skoleår står for døren, og de to 13-årige drenge skal starte i en ny klasse. Særligt Leo bemærker, at klassekammeraterne antyder, at Leo og Remi nok er mere end venner - man kan se det på deres blik for hinanden, siger de. Kommentarerne påvirker Leo, og han vender langsomt blikket væk fra Remi. En beslutning, der får fatale følger. Filmen modtog juryens Grand Prix i Cannes og blev Oscarnomineret. Medvirkende: Eden Dambrine, Gustav De Waele, Émilie Dequenne m.fl. Instruktion: Lukas Dhont.

TVR

18:00  

F for Får VI
F for Får VI

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:20  

Petronix
Petronix Petronix-teamet tager til bjergene i Peru for at redde en kondor fra den onde McFælde. Jia lader som om, hun ved mere om den store fugl, end hun gør, hvilket forstyrrer deres opgave.

18:35  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

18:55  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:05  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:15  

Vilde Kræ IV
Vilde Kræ IV

19:35  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn Dracula er på vej for at gøre det af med Arthur. Og kampen vil sandsynligvis udslette hele Grummebæk.

19:45  

Den gule yeti
Den gule yeti

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

21:25  

Topdirektørerne (3:4): Stark Danmark: Brittas byggekrise
Topdirektørerne (3:4): Stark Danmark: Brittas byggekrise Britta Korre Stenholt leder byggekæmpen Stark Danmark. Hun hader middelmådighed, men mærkede sine egne grænser, da hun gik ned med stress på vej mod erhvervslivets top. I dag leder hun virksomheden igennem op- og nedgang.

21:55  

Professor T: En morders dna
Professor T: En morders dna Britisk krimiserie fra 2022. En bager findes myrdet efter at have modtaget dødstrusler. Professor T hjælper med at efterforske sagen. Snart må han spørge sig selv, om visse personer er prædisponerede af deres baggrund eller genetiske arv for at begå forbrydelser.

22:40  

Jagten på Raoul Moat (3:3)
Jagten på Raoul Moat (3:3) Britisk autentisk dramaserie fra 2023. (The Hunt For Raoul Moat) Politijagten samler sig om landsbyen Rothbury. Det kommer frem, at Raoul Moat har overlevelsesevner til at klare sig i skoven i ugevis. Politiet hverver en overlevelsesspecialist til at opspore ham, men Moat slipper nok engang fra dem. Politiet er i højeste alarmberedskab, for noget tyder på, at Moat planlægger endnu et angreb.

23:25  

Alene i vildmarken USA X (5:12)
Alene i vildmarken USA X (5:12) Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2023. (Alone) Efterhånden som deltagerne vænner sig til livet i Saskatchewans barske natur, melder ensomheden sig. En tilsyneladende ubetydelig beslutning viser sig at være en katastrofal fejltagelse for én af deltagerne.

DR2

21:39  

Min mor maler med stof
Min mor maler med stof Billedkunstneren Nulle Øigaard opbygger store billedtæpper i lag på lag af stof, der engang var smukke teaterkostumer. Filminstruktør Lasse Spang Olsen tegner et varmt portræt af sin mor, der har været maler og billedkunstner igennem et halvt århundrede. De seneste år uden sin partner gennem 60 år, tegner og forfatter Ib Spang Olsen.

22:00  

TVA
TVA TV Avisen (TVA) giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.

22:40  

Nicole Kidman - Australier i Hollywood
Nicole Kidman - Australier i Hollywood Fransk dokumentar fra 2023. (Nicole Kidman - Eyes Wide Open) Hun er kompleks, dramatisk og talentfuld. I 1990'erne bliver australske Nicole Kidman et ikon. Hun er smuk og alsidig og et oplagt valg til store Hollywoodfilm. Alligevel vælger hun tit auteur-film, hvor hun har mulighed for at spille myndige, selvrådige og stridbare kvinder. Her dykker vi ned i den oscar-vindende skuespillerindes liv og 40 år lange succefulde filmkarriere med kvinderoller i alle genre.

23:35  

Frida Kahlo (3:3)
Frida Kahlo (3:3) BBC-dokumentarserie fra 2023. (Becoming Frida Kahlo) I 1937 har Frida en kort affære med den russiske revolutionsleder Lev Trotskij, som er Diegos politiske mentor. Hun kæmper for at blive uafhængig og opnår endelig sin egen soloudstilling i Europa. Men alt går ikke efter planen, og da hun vender tilbage til Mexico, vil Diego skilles. Fridas helbred forværres, og hun tilbringer sine sidste år i et smertehelvede. Alligevel fortsætter hun med at male nogle af sine mest hjerteskærende billeder indtil sin død i 1954.

TVR
DR1

00:30  

Dommer John Deed (7)
Dommer John Deed (7) Engelsk dramaserie fra 2002. (Judge John Deed) En ung kvinde bliver banket ihjel på vej hjem fra arbejde. En udviklingshæmmet mand tilstår drabet - men trækker senere sin tilståelse tilbage. Dommer John Deed må forsøge at finde frem til sandheden om mordet. Samtidig efterforsker Deed en gigantisk svindelsag, men han er oppe imod stærke kræfter, der ikke viger tilbage for beskidte tricks.

00:35  

Dommer John Deed (8)
Dommer John Deed (8) Engelsk dramaserie fra 2002. (Judge John Deed) Deed er dommer i en sag, hvor en ung advokat forsvarer sig selv og sine to søskende. De tre er anklaget for at have betalt en indbrudstyv for at myrde deres forældre. Samtidig genoptager Deed sin affære med Francesca Rochester. Han ved ikke, at Francesca måske har en skjult dagsorden. Deeds datter, Charlie, afslører, at hun er gravid, men far og datter er ikke enige om, hvad hun skal stille op.

02:00  

Bryllupsfotograferne (3:6)
Bryllupsfotograferne (3:6) Svensk dokumentarserie fra 2021. (Bröllopsfotograferna) Maria Broström møder bruden, som planlægger sit bryllup i smug og vil fri på bryllupsdagen. Og bryllupsfotografen Linda Eliasson får en drømmebooking i Bohuslän.

02:05  

Antikkrejlerne XVIII (3)
Antikkrejlerne XVIII (3) Britisk dokumentarserie fra 2019. (Antiques Road Trip) Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?

02:30  

Dage i haven (7:9)
Dage i haven (7:9) Svensk haveserie fra 2022. (Trädgårdstider) Juli måned er gået, og sensommeren har slået til med fuld kraft. De fire venner vender tilbage til haven efter ferien og mødes af en overflod af blomsterpragt. Vi får at vide, hvordan familien Atthages ferie i haven er gået. Malin Persson går i gang med et kunstprojekt, mens John Taylor finder planter, som gror godt i grus. Pernilla Månsson Colt begynder at overveje, om holdet er vokset ud af haven og har brug for noget større.

03:25  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

DR2

00:35  

Mestermaleren Vermeer
Mestermaleren Vermeer Hollandsk dokumentar fra 2023. (Close to Vermeer) Han er en af de største malere i historien. Alligevel ved man meget lidt om ham. Den hollandske barok-maler Johannes Vermeer er blandt andet kendt for det berømte kunstværk 'Pige med perleørering'. Han boede i Delft, fik 14 børn og døde som 43-årig. Men ingen ved hos hvem eller hvor, han lærte at male. Her dykker vi ned i den mystiske kunstners liv og unikke skyggeteknik i forbindelse med etableringen af verdens største Vermeer-udstilling på Rijksmuseum i Amsterdam.

01:30  

Er der en arkitekt til stede?: Hjørrings bedrøvelige bymidte (1:4)
Er der en arkitekt til stede?: Hjørrings bedrøvelige bymidte (1:4) Midt i Hjørring skulle byens gamle slagterigrund transformeres til en livlig bymidte. Men alle de store drømme for det nye torv er forsvundet. Ane Cortzen spørger, om der har været en arkitekt til stede på Bispetorv.

02:00  

Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie (1:5)
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie (1:5) Midt i 1800-tallet forarger og fascinerer de første syngepiger. Frygten for at arbejderklassens kvinder vil forføre og besudle de fine mænd fra borgerskabet, breder sig som en steppevind i det skarpt klasseopdelte Danmark. På verdens sidste syngepavillon, Bakkens Hvile, gør Dot Wessman og de andre syngepiger sig klar til den store premiere på sæson nummer 146.

02:35  

Gåden om Odin: Krigeren fra Øst
Gåden om Odin: Krigeren fra Øst Historiker Cecilie Nielsen tager på jagt efter en helt særlig type guld, der måske fortæller historien om, hvornår Odin og den nordiske mytologi opstod i Danmark. Men der dukker uventede spor op, og de spor forbinder Odin til et krigerisk folk fra øst og selve hunnerkongen Attila. Mytologi og virkelighed bliver sværere og sværere at skille ad.

03:05  

Kvinder bag kameraet (3:14) Samtaler, framing og kørebilleder
Kvinder bag kameraet (3:14) Samtaler, framing og kørebilleder Prisvindende amerikansk dokumentarserie fra 2018. (Women Make Film) Hvordan filmer man en samtale? Sofia Coppola viser f.eks. en uudtalt samtale om længsel i The Virgin Suicides. Beskæringen af et billede kan få atletik til at ligne en ballet, som i Leni Riefenstahls Olympiaden, som hun filmede under nazisternes OL i Berlin i 1936. Og så er de lange optagelser, som bl.a. Antonia Bird og Ursula Meier benytter effektivt.

TVR

01:55  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2024, MORSOE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0422113513